Naše tělo je tvořené ze 70% z vody. Jak moc kvalitní vodu si dopřáváte?

Je totiž potřeba brát na vědomí, že ne všechna voda je tvořena stejně.

Zaprvé, balená voda je kyselá. Čím více kyselých potravin/nápojů konzumujeme, tím těžší je pro naše tělo bojovat s nemocemi. Je také oxidační/zánětlivá. Stejně jako když se zakousnete do jablka, které je poté vystaveno oxidaci (začne hnědnout). Tak přesně to se děje uvnitř našich těl! A co víc, několik značek balené vody bylo pozitivně testováno na léčiva, hnojiva, antibiotika, arzen a mnoho dalších. Nehledě na to, že nemáme kontrolu nad tím, jak dlouho voda v lahvi již stojí, proto se z PET lahví do vody mohou uvolňovat mikro-plasty, které my pak pijeme.

Voda z vodovodu obvykle nebývá příliš kyselá, jelikož ji vláda musí udržovat tak, aby nekorodovaly vodovory. ALE, voda je přesto kontaminována chlorem/ fluoridem/ korozí/ olovem.

Reverzní osmóza vytváří v podstatě „mrtvou“ vodu, jelikož ji zbavuje veškerých minérálů (které jsou životně důležité) + je znovu mineralizovaná pomocí chemie a ta má samozřejmě negativní dopad na naše zdraví. 

Co je vlastně ta Kangen voda? Kangen voda prochází elektrolýzou a je bohatá na antioxidanty (konkrétně na molekulární vodík). Přístroje Kangen produkují 7 typů pH vody. Pitná voda se pohybuje v rozmezí 8,5-9,5 pH. Voda Kangen díky své struktuře usnadňuje vstřebávání vody v těle.

VLASTNOSTI ANTIOXIDACE VODY KANGEN

Lidské tělo přirozeně produkuje volné radikály a antioxidanty, které působí proti jeho škodlivým účinkům. Ve většině případů však volné radikály převyšují přirozeně se vyskytující antioxidanty. Antioxidanty prospívají tělu neutralizací a odstraňují volné radikály z krevního řečiště.

MOLEKULÁRNÍ VODÍK

Díky vodě Kangen obsahující molekulární vodík, můžete své tělo hydratovat rychleji a efektivněji. Voda s molekulárním vodíkem také zvyšuje hladinu energie, zlepšuje celkovou aerobní kapacitu a zabraňuje předčasnému stárnutí. Protože molekuly vody jsou menší, jsou lépe schopny pronikat do buněčných stěn a “odplavit” tak nashromážděné kyselé prostředí v těle způsobené přijímáním kyselé potravy. Voda Kangen se také snadno vstřebává do střeva a odstraňuje toxiny. Jednoduše řečeno, aktivní molekuly vodníku neutralizují aktivní kyslík (volné radikály) ve vašem těle, které způsobují stárnutí a onemocnění. Čím více volných radikálů neutralizujeme, tím více toxinů můžeme efektivně spláchnout z našeho těla. Aktivní vodík pomáhá neutralizovat kyselé potraviny.

ZÁSADITOST

Zásaditá/alkalická voda (voda s vyšším pH) pomáhá vyrovnat pH našeho těla, které bývá kyselé díky naší stravě s vysokým obsahem kyselin, stresu a environmentálním toxinům jako například smog. Alkalizujte pH vašeho těla z kyselé na zásadité pH, protože například rakovina a mnoho dalších nemocí nedokáží přežít v zásaditém prostředí.

NEGATIVNÍ ORP

ORP (oxidačně-redukční potenciál) je vyjádření míry schopnosti redoxního systému převést jednoho z reakčních partnerů do oxidovaného stavu. Čím vyšší číslo naměříme, tím více oxidační a zánětlivá voda je. Proto je pro nás lepší konzumovat vodu s nejnižším ORP. protože taková voda je antioxidační a protizánětlivá. Jen tak pro lepší představu, balená voda má ORP okolo +300, limonády +400, zelený čaj -100 a Kangen voda dokonce -500!

PROČ NÁM ZÁLEŽÍ NA NAŠEM pH?

Naše pH se měří na stupnici od 0 do 14, přičemž 0 je nejkyselejší a 14 nejzásaditější. Abychom mohli transportovat kyslík do celého těla, musí naše krev udržovat pH přibližně 7,35. Přestože naše těla ukládají přebytek zásaditého pH, stále u nás převažuje přijímání pH kyselého, jelikož jíme konvenční stravu plnou pesticidů a zpracovaných potravin. 

Jak Keiichi Morishita vysvětluje ve své knize “Skrytá pravda o rakovině”: Jelikož naše pH krve se stává příliš kyselým, naše tělo bude přemísťovat tyto kyselé látky z krve do našich buněk což umožní, aby se krev vrátila zpět na správnou hodnotu pH 7,35. Výsledkem je, že všechny tyto buňky jsou příliš kyselé a v některých případech začnou umírat. Buňky které přežijí, se však stávají abnormálními buňkami, které již nedokáží spolupracovat s naším mozkem a stávají se tak maligními buňkami, které neustále rostou. Jedná se o rakovinné buňky. Studie říká, že přijímání vyššího pH je prospěšné při léčbě rakoviny.

ODKUD VODA KANGEN POCHÁZÍ?

Údolí Hunza se nachází v severní části Pákistánu a je domovem nejdéle žijících lidí na planetě, kteří žijí v dobrém zdravotním stavu prakticky bez rakoviny, degenerativního onemocnění, zubního kazu nebo deformací kostí. Bylo provedeno mnoho studií a jejich jednoduchá zdravá strava pečlivě pěstovaných biopotravin a ledově živá voda jsou jejich tajemstvím pro zdraví a dlouhý život. Hunza pijí přímo z ledovcových potoků ve vysokých Himalájí, což bylo vysledováno jako důvod jejich dlouhověkosti společně se stravou. Hunza voda je příkladem dokonalé přírodní vody. Dr. Henri Coanda, rumunský otec dynamiky tekutin a nositel Nobelovy ceny, strávil šest desetiletí studováním vody Hunza a snahou zjistit, co to bylo v této vodě, co způsobovalo takové příznivé účinky pro tělo.

Zjistil, že má jinou viskozitu a povrchové napětí. Dr. Patrick Flanagan a další pokračovali ve výzkumu a zjistili, že Hunza voda měla vysoce zásadité pH a mimořádné množství aktivního vodíku s negativním ORP a vysokým obsahem koloidního minerálu. Voda poskytuje zdravotní přínosy, které jiné druhy pitné vody nemají. Podobné přírodní vlastnosti vody a dlouhověkost se vyskytují na dalších odlehlých neznečištěných místech, jako jsou čínské oblasti Shin-Chan, Kavkaz v Ázerbajdžánu a v pohoří And.

SHRNUTÍ

Virům, bakteriím, kvasinkám, plísním či rakovinovým buňkám se daří v kyselém prostředí s nízkým obsahem kyslíku a tedy nízkým pH (vše pod neutrálním pH 7). Kyselé pH může být výsledkem mnoha věcí, jako je emoční stres nebo toxické přetížení, ale nejčastěji je výsledkem kyselé stravy. Nejzásaditějšími potravinami jsou ovoce a zelenina (spirulina, chlorella, citrony, kapusta, zelí atd…). Když jsou naše hodnoty pH příliš kyselé, tělo kompenzuje kyselinu pomocí zásaditých minerálů, jako je sodík ze žaludku, nebo vápník z našich kostí. To je příčinou osteoporózy a většiny dalších chronických onemocnění. Pokud není ve stravě dostatek minerálů pro kompenzaci, dojde v buňkách k hromadění kyselin. (pozn. Kalle Brown)